.

Актуелности

11. LIFFE најављен у Београду

Данас смо у препуној сали Филмског центра Србије угостили локалне и националне медије, а поводом предстојећег 11. LIFFE фестивала. Радује нас велико интересовање јавности за наш програм, и једва чекамо утиске публике. На конференцији су говорили Дарко Бајић, уметнички директор фестивала, Милан Д. Шпичек, селектор фестивалског програма, Сања Цонић, директор Лесковачког културног центра, Марија Бергам, глумица ("Сенке над Балканом"), Јасмин Дураковић, редитељ филма "Последња баријера (БИХ) који ће премијерно бити приказан на фестивалу и Коста Пешевски, селектор програма студентског филма.

Опширније...

Почиње 45. Ликовна колонија "Власина 2018."

Једанаесторо уметника са домаћим и међународним признањима од данас па у наредних седам дана ствараће своја дела на јубиларној, 45. Ликовној колоноји „Власина 2018“, у организацији Лесковачког културног центра (ЛКЦ), где је синоћ отворена изложба слика са прошлогодишње колоније.

Опширније...

Отворен "Strings 2018"

Концертом Омладинског камерног оркестра "Strings", под диригентском управом Радета Пејчића, синоћ је у Народном позоришту отворен истоимени Фестивал и летња академија музике. Ова манифестација, која је прерасла из Летње школе музике, одржава се шести пут у нашем граду, у организацији Лесковачког културног центра.

Опширније...

Најављен "Strings 2018"

"Strings" фестивал и летња академија музике, некадашња Летња школа музике, која се одржава шести пут у нашем граду у организацији Лесковачког културног центра, од 23. до 28. јула окупиће више од 80 полазника из земље и иностранства. Они ће похађати часове код еминентних професора виолине, виоле, виолончела, контрабаса, гитаре и камерне музике. У оквиру богатог пратећег програма биће одржани концерти, предавања, изложба... Програм и учесници најављени су на јучерашњој конференцији за новинаре, на којој су говорили диригент Раде Пејчић, професор Факултета уметности у Косовској Митровици, Божа Сарамандић, професор Школе за музичке таленте у Ћуприји, Сања Цонић, директорка Лесковачког културног центра, уредник музичког програма Саша Стевановић и ПР Ивана Ристић.

Опширније...

Завршена Летња уметничка школа

Мултимедијалним програмом синоћ је затворена Летња уметничка школа Универзитета уметности у Београду под називом "Град: традиција будућности/ будућност традиције".

Опширније...

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа