.

Прва награда за "Добро дрво"

Предшколској установи "Вукица Митровић" из Лесковца додељена је прва награда на 4. Фестивалу сценских минијатура који је данас завршен у Лесковачком културном центру. Награда је додељена за минијатуру "Добро дрво", а за улогу у овој представи Хана Стојиљковић је проглашена најбољом глумицом. Минијатура "Пингвин Срета" ОШ "Светозар Марковић" из Лесковца освојила је другу награду.

Трећа је припала "Причи о девојчици и месецу" Основне школе "8. октобар" из Власотинца, која је добила и награду за сценографију. Никола Стојковић, тумач улоге у представи "Немушти језик" ОШ "Јосиф Костић" из Лесковца добио је награду за најбољег глумца. Награда за костим додељена је "Чудној шуми" ОШ "Васа Пелагић". Игре модерног балета Милице Вучковић и Нађе Ранђеловић из Основне школе "Возд Карађорђе" добиле су награду за сценски покрет. Награда за вокалну интерпретацију припала је Милици Илић за минијатуру "Свет у боји љубави" Дечјег центра из Зајечара. Директорки ове установе Селени Ристић Витомировић додељена је специјална награда за режију. Васпитачицама лесковачког вртића "1001 радост" припала је награда за педагошки рад за три минијатуре. Награда за очување културне баштине додељена је вртићу "Вукица Митровић" из Мирошевца и Славујевца. Основна школа "Петар Тасић" награђена је за мултикултуралност за минијатуру "Ширимо љубав".
О наградама је одлучивао жири у саставу Селена Ристић Витомировић, глумица и руководилац Дечјег центра у Зајечару, Весна Мирковић Ђорђевиђ, глумица лесковачког Народног позоришта и Братислав Станисављевић, руководилац и кореограф Ансамбла народних игара и песама "Абрашевић" Лесковачког културног центра. У част награђених изведен је перформанс полазника етно радионице "На вратима срца" и представа "Краљевски фестивал" Драмског студија Лесковачког културног центра.

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа