.

Премијерка посетила Лесковачки културни центар

У оквиру данашње посете Лесковцу, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, у пратњи градоначелника Горана Цветановића, обишла је и Лесковачки културни центар где је погледала изложбу оригиналних графика славног шпанског уметника Салвадора Далија. Обраћајући се новинарима на крају посете, премијерка је изнела утиске, истичући да је Лесковац пример одговорне и добре локалне самоуправе.


"Посету завршавамо у Лесковачком културном центру који је прелепа зграда. Лесковац је још једна локална самоуправа која улаже јако много у културу. Није довољно познато да треба да подржавамо децентрализацију културе. Мени је задовољство да сам овде на изложби графика Салвадора Далија. Пре две године овде је била и изложба графика Пабла Пикаса. Не знам да ли пуно људи у Србији зна да Лесковац има одличан међународни фестивал филмске режије "ЛИФФЕ". Улагање у културу, заједно са Лесковачким културним центром и уз покровитељство градоначелника и градске управе, такође је један диван пример како би требало да радимо на децентрализацији културе, и као локална самоуправа, и ми као Влада Републике Србије", нагласила је премијерка. Додала је да је ово један свеобухвати раст инвестирања у локалну самоуправу.
"Захваљујем се пре свега градоначелнику, а онда и целом његовом тиму, стварно се види да је јако много енергије, професионализма и пре свега љубави уложено у Лесковац и због тога имате у Влади Републике Србије великог партнера и ја обећавам да ћете то имати и у будућим годинама пред нама", закључила је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа