.

Успех Лесковачког културног центра и локалне самоуправе на конкурсу "Градови у фокусу 2018"

 

Пројекат "Чаршијске приче" Лесковачког културног центра, који је кандидовао град Лесковац, Министарство културе и информисања Републике Србије подржало је са 6 милиона динара. Лесковац је једна од 22 локалне самоуправе које су ове године добиле укупно 150 милиона динара за унапређење културе. Децентрализација културног живота у Србији један је од основних циљева надлежног министарства које конкурсом "Градови у фокусу" локалним самоуправама пружа прилку да унапреде рад институција културе и обогате културни живот кроз инфраструктуру, реконструкције, адаптације, као и манифестације.

DSC 0018

Уз честитке запосленима у Културном центру и директорки Сањи Цонић на овом успеху, градоначелник Лесковца Горан Цветановић је на данашњој конференцији за новинаре нагласио да резултати не могу да изостану када имате вредан колектив и добро руководство. Градоначелник је поручио свим директорима да је потребно да вредно раде и унапређују своје установе и предузећа, да усмере труд на писање пројеката и конкурисање, јер добар рад и труд увек дају резултате.
"Велико задовољство ми пружа чињеница да је Лесковац постао један од центара културе у нашој земљи и изузетно сам поносан на све што смо у претходним годинама урадили на пољу културе", казао је градоначелник подсећајући на богате понуде културних догађаја, као што су изложбе графика Пабла Пикаса и Салвадора Далија, на реконструкцију зграде Народног позоришта, Историјског архива, Народне библиотеке и Домова културе у Вучју, Грделици, Печењевцу, Брестовцу и Дому културе Рома, затим на нову сталну поставку Народног музеја, пројекат "Златно доба Лесковца" и опрему за дигитализацију биоскопа.
"Локална самоуправа ће наставити да подржава културу и у овој години планирана издвајања за ову област су око 300 милиона динара, од чега је 9 милиона опредељено за финансирање пројеката у области културе", истакао је градоначелник, изражавајући задовољство што су Влада Републике Србије и Министарство културе и информисања препознали труд који се улаже у културу, као један од приоритета, и што заједно дају допринос децентрализацији у овој области.

1

Захваљујући градоначелнику на подршци, директорка Културног центра Сања Цонић је казала да пројекат "Чаршијске приче" обухвата нове портале, нови улаз, ново осветљење, галеријски простор, посебан улаз у биоскопску салу, лед мониторе... "Више година ништа није улагано, а сада ће хол у приземљу да буде адаптиран за разна дешавања, а неће бити ходник као до сада. Велику захвалност дугујемо Влади Гуглу, који нам је бесплатно урадио овај пројекат и са великом радошћу примио вест да је одобрен, јер му је драго што може да остави неки траг у граду у коме је провео младост", подвукла је Сања Цонић, наводећи и остале пројекте са којима је Културни центар конкурисао код Министарства културе и Министарства правде.

Ивана Ристић

2

 

 

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа