.

Књижевни програм

Уредник: Драган Радовић

 

     Књижевни програм Лесковачког културног центра има задатак да, кроз манифестације и издавачку делатност, омогући културној јавнсти града сусрете са значајним књижевним ствараоцима из земље и иностранства, да чува књижевну баштину, те да подстиче и афирмише књижевно стваралаштво уметника из овог краја. 
Све ово остварује се путем књижевних вечери, промоција књига, предавања, радионица и гостовања стваралаца из других средина у Лесковцу као и гостовања лесковачких писаца у другим срединама.
Важан стожер у књижевној делатности је часопис „Наше стварање“ на чијим страницама књижевност заузима значајно место.  
Књижевни програм не запоставља ниједан вид књижевног стваралаштва, тако да се подједнака пажња поклања поезији, прози, књижевној критици, есејистици, теорији и историји књижевности; пажња се поклања и сродним дисциплинама као што су филозофија, социологија, естетика, комуникологија, теорија информација, али и рецитовање, афирмисање говорне културе и неговање завичајног говора.
Културни центар је домаћин међународног научог скупа ДИЈАЛЕКТИ СРПСКОГА ЈЕЗИКА: ИСТРАЖИВАЊА, НАСТАВА, КЊИЖЕВНОСТ, који се бијенално одржава од 2006. године.

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

Пријава за "Strings"

 

 Strings 2017   A3   MASTER

strings prijava

YouTube

НАШЕ СТВАРАЊЕ

ns banner 2

ЛИКОВНИ КОНКУРС

likovni poziv

Мапа